New

Aequi.Flex


Loading ...

New

Aequi Flex

Regain your freedom

Bewezen stabiliteit
Ongeëvenaard draagcomfort
Top compliance

Innovatief
design

Gepatenteerd product

Verbeterd in elk opzicht

Maak kennis met de nieuwe Push med enkelbrace Aequi Flex, met een geoptimaliseerde pasvorm, Aequi-stabiliteit en het hoogste comfort.

Deze innovatieve update vervangt de oorspronkelijke Aequi Flex en is verkrijgbaar naast de Push ortho Aequi, zodat artsen verschillende behandelingsopties hebben.

Na de lancering van de nieuwe Aequi Flex betreden we met de Aequi-reeks, sinds 1998 een favoriet in de medische wereld, een nieuw tijdperk.

Flex-protect:
Nieuw ontwerp Aequi concept

Het Aequi-concept, met zijn mediale schaal en mediolaterale functionele band, is al vele jaren een groot succes. De nieuwe Push Aequi Flex neemt het oorspronkelijke concept van ondersteuning en comfort en verbetert het op een nieuwe en innovatieve manier. We noemen het het Flex-protect-systeem.

De mediale versteviging is opnieuw ontworpen, met een schaal die stijf is in het midden en met meer flexibiliteit naar de randen toe. De schaal omsluit het onderbeen, de enkel en de hiel en heeft een uitsparing voor de malleolus.

Aan de voorkant verankert het diagonale bandsysteem van de brace de voet in de schaal. De gesloten lus van schaal en band biedt tegelijkertijd inversiecontrole en compressie.Geheel
nieuwe
schaal

De nieuwe Flex-protect-schaal biedt stabiliteit en flexibiliteit in één. Het Push-ontwerp maakt gebruik van 3D-technieken en heeft een stijve kern die zo is gevormd dat plantairflexie mogelijk is. Door gebruik te maken van verschillende lagen zachte en harde materialen, wordt de schaal naar de randen toe flexibeler, zodat hij zich aanpast aan de anatomie van elke gebruiker.

Nieuw
functioneel
bandsysteem

Het innovatieve bandsysteem combineert de diagonale band met een extra compressie-element aan de laterale zijde van de enkel.

Vooraan verankert het diagonale bandsysteem de voet in de schaal. De band heeft een elastisch en niet-elastisch deel, die geïntegreerd zijn in de schaal met een vlakke verbinding. Dit biedt tegelijkertijd inversie-stabiliteit en compressie zonder comfortverlies.

Dit maakt de Flex-protect-innovatie compleet: solide bescherming en flexibiliteit voor comfort.

De
compressieve
banden

De stabilisatie van de enkel wordt voltooid met compressiebanden. Push Aequi Flex biedt goed verdeelde compressie aan de voet en enkel, met twee elastische banden in de vorm van een 8. In functie van de behoeften kunt u de compressie aanpassen door de elastische banden strakker of losser te maken. De siliconenapplicatie aan de binnenzijde houdt de wikkeling op zijn plaats.

Indicaties:
  • Acuut lateraal enkelbandletsel
  • Nabehandeling van conservatief of operatief behandelde enkelfracturen
  • Matige tot ernstige instabiliteit
  • Matige tot ernstige artrose
  • Secundaire preventie van enkelbandletsel

Bewezen
stabiliteit

Door de Push Aequi Flex enkelbrace in te zetten als onderdeel van een behandelplan, kan een patiënt in een vroeg stadium de enkel volledig belasten en tegelijkertijd rekenen op optimale stabiliteit.

Deze stabiliteit is bewezen in tests van de nieuwe Push Aequi Flex ten opzichte van de beste alternatieven in de markt. Een geavanceerd testsysteem, ontworpen door het Fraunhofer-instituut*, heeft aangetoond dat de nieuwe Aequi Flex, ondanks het extra comfort, dezelfde mate van fysieke stabilisatie biedt als zijn voorganger. Voor stabiliteit blijft Aequi de allerbeste enkelbrace. Maar nu met nog meer comfort.


* A novel method for functional testing of ankle braces based on a modified prosthetic foot testing machine – updated, Department Biomechatronic Systems, Fraunhofer IPA, Germany

Vraag nu de studie aan

Deze studie, die door het Fraunhofer-instituut werd uitgevoerd, behandelt een nieuw apparaat, om het potentiële stabiliserende vermogen van verschillende enkelbraces te testen. Uit deze test blijkt dat de nieuwe Push Aequi Flex vergeleken met 5 van de geavanceerdste enkelbraces op de markt het hoogste stabiliserende effect heeft.

Vraag nu de studie aan

Meer productinformatie

Interesse in de nieuwe Push Aequi Flex? Lees meer over de verschillende maatversies, instructies voor de gebruiker en verkrijgbaarheid.

Meer informatie en bestellen